Köttbullar i tomatsås med mozzarella
Gör så här
Köttbullar
- Blanda färsen med hackade soltorkade tomater, lök och örter.
- Tillsätt kryddorna och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
- Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar.
- Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 minuter.
Tomatsås
-
Stek försiktigt den hackade löken i smör.
-
Tillsätt sambalolek och låt fräsa en liten stund.
-
Häll på de krossade tomaterna och smula i buljongtärningen.
-
Låt puttra 10 minuter och smaka av med kryddor och eventuellt mer Sambal Oelek.
-
Lägg ner stekta köttbullarna samt den hackade basilikan och låt stå en stund.
Servera med mozzarella och nykokt pasta.