Hamburgare med dijonnaise och karamelliserad rödlök
Gör så här
- Grilla eller stek baconskivorna knapriga.
- Grilla hamburgarna på en het grill med direkt värme, ca 3-4 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta när du vänt burgarna. Täck eventuellt med lock mot slutet för att få osten att smälta bättre.
- Rosta bröden lätt genom att lägga dem på grillen och ge dem lite grillyta.
Karamelliserad rödlök
- Skala och skiva löken i tunna skivor.
- Stek löken i smör i en stekpanna tills den fått fin färg och blivit mjuk.
- Tillsätt strösocker och vinäger i pannan och fräs samman ordentligt. Salta.
Dijonnaise
- Vispa crème fraiche tills den börjat tjockna.
- Blanda med majonnäs, dijonsenap och vitlök.
- Smaka av med salt och peppar.
Sallad med granatäpple
- Skölj sallad och ärtskott. Skiva rädisor och suger snaps på längden i tunna skivor. Tärna avokadon.
- Dela granatäpplet och rensa ut kärnorna ur halva. Det kan vara lite kladdigt och ge färgade fingrar. Ett tips för att slippa granatäpplesaft som stänker kan du göra detta i en påse med plasthandskar.
- Blanda sallad, ärtskott, rädisor, sugarsnaps, avokado och granatäpplekärnor i en skål.
- Vänd runt tillsammans med olivolja, salt och peppar. Pressa lite citron över salladen.