
Falukorv är hela familjens räddare i nöden. Den är lätt att variera och passar lika bra i rejäl, svensk husmanskost som i nya, spännande recept.
Men det finns falukorv och det finns äkta Norrlandsfalu, det är inte samma sak. Hos oss på Nyhléns Hugosons använder vi lokalt kött, röker den med äkta alspån och kryddar med riktigt goda kryddor.
Falukorv är faktiskt Sveriges enda namnskyddade charkuteriprodukt. Därför finns det också regler för vad den måste innehålla. Vår Norrlandsfalu uppfyller dem med råge. Vi har mycket kött i korven, faktiskt hela 65%! Det är betydligt mer än man behöver.*
Redan på 1500-talet visste arbetarna i Falu Koppargruva hur man gör korv.* Dom använde mycket kött och kryddade och rökte det ordentligt så att korven blev riktigt god. Det var så Falukorven blev till, och den traditionen är vi stolta att föra vidare.
*https://svensktkott.se