Grillrecept

Salsicciaburgare med bröd, örtig coleslaw och bifftomat

Ingredienser

4 portioner

4 st  Nyhléns Hugosons Salsicciaburgare 
4 st  hamburgerbröd
1 st bifftomat

Örtig coleslaw med persilja

150 g vitkål
½ st morot
1 st  stjälk av stjälkselleri
¼ st rödlök
8 skivor smörgåsgurka
¾ dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
2 krm paprikapulver
½ dl finhackad färsk persilja
1 msk flytande honung
  pepparmix och salt efter smak



 

Gör så här
  1. Strimla eller hyvla vitkålen fint. Riv moroten grovt. Skiva stjälken från sellerin i mycket tunna skivor. Skiva rödlöken lövtunt. Hacka smörgåsgurkan och persiljan fint.
  2. Blanda samman grönsaker, lök och persilja i en skål. Tillsätt majonnäs, senap och honung. Smaka av med paprikapulver, salt och pepparmix.
  3. Skiva bifftomaten i stora fina skivor.
  4. Grilla eller stek burgarna ca 3-4 min på varje sida.
  5. Rosta bröden lite lätt genom att lägga dem på grillen eller i stekpannan.
  6. Montera din salsicciaburgare med coleslaw och en skiva bifftomat.