Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Het korvstroganoff

16 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

1 ring  Nyhléns Hugosons falukorv 
2 st  gula lökar
1 st röd chili, mild hetta
1-2 st  röda paprikor
i mindre bitar
2 msk  smör 
1/2 dl tomatpuré
3 msk chilisås
3 dl matlagningsgrädde
ca 2 msk curry
  salt och peppar

Tomat & rödlökssallad

1 st  rödlök, i skivor
300 g  småtomater, delade
3 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
  salt och peppar
   
   
Gör så här
  • Snitta och ta bort korvskinnet. Skär korven i stavar.
  • Skala löken och hacka den. Finhacka chilin och skär paprikan i mindre bitar.
  • Hetta upp en stekpanna, lägg i smör och bryn falukorv, lök, chili och paprika tillsammans i några minuter.
  • Tillsätt tomatpuré och chilisås, späd med matlagningsgrädde och smaka av med curry, salt och peppar.
  • Låt puttra ihop en stund på svag värme.
  • Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  • Tomatsallad: Lägg alla ingredienser i en skål och blanda om.
  • Servera den varma stroganoffen med nykokt ris som toppas med sesamfrön och den krispiga tomat- och rödlöksalladen. Dekorera med persilja.