Grillkorv av ren med Västerbottenskrokett och senapskräm
Gör så här
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Pressa potatisen och blanda ner riven ost och en äggula. Låt smeten svalna och rulla små bollar med lite vatten på händerna. Lägg upp tre tallrikar; en med mjöl, en med uppvispat ägg och en med ströbröd. Börja med att rulla bollarna i mjöl, vänd dem därefter noggrant i äggvispet och rulla till sist i ströbrödet. Värm oljan till 180 grader och fritera några kroketter åt gången. Vill man inte fritera går det bra att steka kroketterna med olja i stekpanna.
- Blanda alla ingredienser till senapskrämen och smaksätt med salt.
- Blanda 1-2-3-lagen så att sockret löser sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen, smaksätt med vitpeppar och låt gärna dra någon timme.
- Stek eller grilla korven. Värm surkålen i en gryta. Lägg korven i brödet, toppa med varm surkål och den inlagda gurkan. Servera med varma västerbottenskroketter och senapskräm. Garnera med persilja.