Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillad trippelchilikorv med inlagd gurka och smörstekt svamp

12 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

4-8 st  Nyhléns Hugosons Grillkorv Trippelchili

Inlagd gurka

1 dl Vatten
2 msk  Ättika, 12%
2 msk Strösocker 
1 krm Salt 
1 st  Gurka
1 kruka Persilja, finhackad

Smörstekt svamp

350 g Skogschampinjoner eller kantareller
3 msk  Smör 
4 msk Pumpakärnor
  Flingsalt 
  Svartpeppar 
  Fullkornskorvbröd
Gör så här

Gör så här

  • Blanda vatten, ättika, strösocker och salt i en skål tills sockret löst sig. Tvätta gurkan och skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg ner gurkan och persiljan i lagen, rör om. Förvara i skål med lock i kylskåpet.

  • Dela ungefär hälften av svampen i skivor och hacka resten i små bitar. Stek med smör i upphettad stekpanna tillsammans med pumpakärnor. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

  • Grilla korvarna, lägg dem i fullkornsbröd och toppa med smörstekt svamp och inlagd gurka.