Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Falukorvskebab

Ingredienser

Till 4 personer:

500g Norrlandsfalu
2msk Kebabkrydda
Rapsolja till stekning

Rödlök
Tomater
Gurka
Grönsallad

Mild kebabsås
Het kebabsås
Feferoni

Kebabbröd, libabröd eller tortillabröd

Pommes frites

 

Gör så här

Hyvla falukorven på längden i tunna skivor med en osthyvel. Ett tips är att frysa korven lite innan så blir den lättare att hyvla. Krydda korven med färdig kebabkrydda och stek korvstrimlorna i olja på medelvärme tills den får lite färg. Rör och vänd runt korvkebaben försiktigt under stekningen. Servera i libabröd, kebab- eller pitabröd tillsammans med valfria fräscha tillbehör, finhackade grönsaker, feferoni, kanske lite ost och goda kebabsåser.