Grillrecept

Kabanoss med potatismos smaksatt med Västerbottenost & gräslök, picklad rödlök och tomat & koriandersallad

Ingredienser

4 portioner

Ca 4-8 korvar Kabanoss

Potatismos med Västerbottenost och gräslök
1 kg mjölig potatis
2 dl mjölk
1 dl grädde
3 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
2 dl grovriven Västerbottenost
1-2 dl gräslök, finhackad

Picklad rödlök
2 normalstora rödlökar
1 dl socker
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl vatten

Tomat & koriandersallad
300 gram små röda tomater
olivolja
vitvinsvinäger
färsk koriander
½-1 dl solrosfrön, rostade

Gör så här

Potatismos
Skala potatisen och dela i jämnstora mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten som precis täcker potatisen och låt småkoka under lock tills de är mjuka. Prova med en potatissticka. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av utan lock.
Koka upp mjölk och grädde i en kastrull.
Vispa med elvisp- potatisen tillsammans med smöret. Rör i den varma gräddmjölken och smaksätt med salt och nymalen vitpeppar. Vänd ner osten och gräslöken. Späd ev. med lite mjölk till lagom konsistens.

Picklad rödlök
Skala, dela och skiva lökarna i tunna skivor, gärna på mandolin.
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då, häll i burk med lock och förvara i kylskåp.

Tomat & koriandersallad
Skölj tomaterna och dela i mitten, lägg i en skål. Ringla över olivolja, vitvinsvinäger och toppa med färska korianderblad och rostade solroskärnor.

Vid Servering
Servera de nygrillade korvarna till det varma potatismoset, picklad rödlök och tomatsallad.