Sortiment: Föreningssalami

Tjäna pengar till klassresan eller laget/föreningen genom att sälja vår lufttorkade salami. Salamin innehåller 100% svenskt kött från norrländska grisar. Korven är av hög kvalitet och tillverkas i Luleå.

Lufttorkad salami


Den lufttorkade salamin är smaksatt efter Ungersk inspiration med mild vitlök, chili och enbär, toppat med lite kummin och paprika. Salamin är lätt rökig, har en fin sötma, en balanserad syra samt ett perfekt tuggmotstånd.

Tillverkningsmetod
Salamin är gjord av kvalitetskontrollerad fläskråvara från norrländska grisar som malts i kvarn och skonsamt blandats med salt och kryddor. Korvsmeten har fyllts i skinn som hängts upp för att kallrökas med alspån i sju dagar. Därefter har korven lufttorkats i klimatkyl under ytterligare 20 dagar. Ph-värdet och vattenaktiviteten har kontrollerats och dokumenterats kontinuerligt under hela tillverkningsprocessen.

Vikt: 700 g

Svenska köttråvaror.
Till 100 g färdig vara har 131 g kött använts.

Ingredienser:
Griskött, salt, maltodextrin, kryddor (vitlök, SENAPSMJÖL, chili, enbär), hydroliserat vegetabiliskt protein (majs), dextros, antioxidationsmedel E301, kryddextrakt (chili, kummin, paprika), konserveringsmedel E250.

NÄRINGSVÄRDE PER 100G:
Energi 1500 kJ, 360 kcal
Fett 30 g, varav mättat fett 11g
Kolhydrat 0,9 g, varav sockerarter 0,9 g,
Protein 23 g,
Salt 3,7 g.

 

undefined