Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Helstekt entrecôte

1,5 tim 6 Ingredienser
Ingredienser

6 portioner

1 kg entrecôte i bit
3 st vitlöksklyftor
1 knippe persilja 
2 kvistar rosmarin 

½ kruka timjan 
  olja
  flingsalt
  nymald svartpeppar
Gör så här
  • Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Putsa bort eventuella hinnor på köttet.  

  • Hacka vitlök och örter, sprid ut dem på skärbräda och salta och peppra.  

  • Gnid in köttet i olja och rulla det i kryddorna. 
  • Stek köttet runt om, lägg i en ugnsform och sätt i en köttermometer.  

  • Stek i ugnen på 70° C till önskad innertemperatur. Blodig = 56° C, medium = 60° C, välstekt = 66° C. 

  • Låt vila 10 minuter innan servering. Skär i tunna skivor och salta och peppra snittytan.  Servera med potatisgratäng.