Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Lammentrecôte med trattkantareller och gröna soyabönor

1 tim 9 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

ca 800 g lammentrecôte
1 msk färsk timjan
1 st vitlöksklyfta
25 g smör
250 g frysta soyabönor
1 st gul lök
25 g smör
20 g torkade trattkantareller
2 dl vispgrädde

2 dl vitt vin
  salt och peppar
Gör så här
  • Gnid in lammentrecôten med kryddor och vitlök. Bryn runt om i smör. Lägg över på ugnsfast fat och fortsätt tillagning i ugn på 150 °C cirka 10 minuter, eller till cirka 56 °C kärntemperatur. Ta ut, svep in i folie och låt vila cirka 10 minuter.
  • Blötlägg svampen cirka 10 minuter och hacka löken fint. Bryn svamp och lök i smör. Smaksätt! Tillsätt soyabönor, grädde och vin. Låt koka upp och sjuda cirka 10 minuter. Smaka av.
  • Tranchera köttet och servera med en god sallad, kantareller och bönor. Droppa gärna god olivolja över.