Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Köttbullar i tomatsås toppat med mozzarella

1 tim 16 Ingredienser
Ingredienser

30-35 st 

800 g nötfärs 
4 msk soltorkade tomater
1 st schalottenlök
1 st solovitlök
2 msk hackad färsk persilja
2 msk hackad färsk basilika 
  salt & peppar 
  chilikrydda 
  smör till stekning

Tomatsås

1 st schalottenlök
1 st  solovitlök
1/2-1 tsk Sambal Oelek
2 burkar finkrossad tomat
1/2 st grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk basilika 
  salt & peppar 
  cayennepeppar 
  smör 

Övriga tillbehör

  pasta
  mozzarella 

 

Gör så här

Köttbullar

  • Blanda färsen med hackade soltorkade tomater, lök och örter.
  • Tillsätt kryddorna och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
  • Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar.
  • Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 minuter.

Tomatsås

  • Stek försiktigt den hackade löken i smör.

  • Tillsätt sambalolek och låt fräsa en liten stund.

  • Häll på de krossade tomaterna och smula i buljongtärningen.

  • Låt puttra 10 minuter och smaka av med kryddor och eventuellt mer Sambal Oelek.

  • Lägg ner stekta köttbullarna samt den hackade basilikan och låt stå en stund.

    Servera med mozzarella och nykokt pasta.