Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Högrevsburgare med karamelliserad lök och svampröra

12 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

4 st  Nyhléns Hugosons Högrevsburgare 
4 st  hamburgerbröd
4 st  salladsblad 
1 st  tomat 
   

Karamelliserad lök

3 st  skivade röda lökar
100 g  smör
1 msk socker 
  salt
   

Svampröra

200 g svamp – kantareller, karljohan eller champinjoner
50 g  smör
1 dl riven Västerbottensost 
½ dl finskuren persilja
  salt och peppar


 

Gör så här

Karamelliserad lök: Hetta upp en stekpanna på grillen eller spisen. Klicka i smör och stek lök med socker och salt under omrörning. Stek löken tills den är mjuk och fått lite färg.

Svampröra: Skär svampen fint och stek i panna med smör. Blanda ner den rivna osten och vänd runt med persilja. Smaka av med salt och peppar.

Grilla högrevsburgaren, lägg ihop med salladsblad och skivad tomat mellan hamburgerbröden. Toppa med karamelliserad lök och svampröra.