Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Älgfärsbiffar med citron

1 tim 10 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

1 dl havregryn
1½ dl mjölk
700 g älgfärs
1 tsk salt

½ tsk svartpeppar

1 st ägg
½ tsk rosmarin, hackad
½ citron, saft och skal

2 st vitlöksklyftor, hackade

80 g Västerbottensost
80 g rökt skinka, t ex Nyhléns Hugosons alspånsrökta skinka
  smör till stekning

 

Gör så här
  • Blanda havregryn och mjölk, låt stå 5 min.
  • Blanda färs med salt och peppar. Rör ner ägg, rosmarin, citron, vitlök och havreblandningen. Låt blandningen vila 5 minuter.
  • Skär ost och skinka i 8 bitar. Platta ut färsen till 8 rundlar, fyll med ost och skinka och vik ihop till biffar. Var noga med att försluta skarvarna så att osten inte sipprar ut.
  • Stek biffarna gyllene i smör tills köttsaften som tränger upp är nästan genomskinlig, ca 4 min per sida.
  • Servera med potatismos, rårörda lingon samt en god sås.