18 november, 2022 Välj rätt julskinka

Fel kan det egentligen aldrig bli, så länge du väljer lokala produkter, bra råvaror och tillagar din skinka med mycket kärlek. Har du ändå svårt att välja får du här en liten guide till de olika skinkorna i vårt sortiment. Alla innehåller självklart bara svenska och norrländska råvaror.

Rimmad Julskinka
För dig som vill koka själv finns vår rimmade julskinka, fryst eller färsk.
Finns i två storlekar: 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.

Kokt Julskinka
Vi har kokat och rimmat i lake och sedan lämnar vi det roliga till dig: att griljera och sätta den sista touchen. Vår kokta julskinka är Norrlands mest sålda julskinka. Omtyckt för sin välbalanserade sälta, perfekta tuggmotstånd och klassiska smak.
Finns i två storlekar: 1,8-3 kg och 3-4,5 kg. 

Kokt julskinka från Alviksgården
Vår gårdsskinka från Alvik i Norrbotten håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. På Alviksgården lever grisarna i en miljö som är trygg och lugn – de föds, lever och slaktas på gården. Det märks helt enkelt på smaken när grisarna har haft det bra.
Vikt 1,8-3 kg

Kokt julskinka från Kågegården
På Kågegården i Västerbotten föder man upp grisar av allra bästa sort. Grisarna är av rasen Duroc (faderras), precis som på Alviksgården. De ger ett saftigt, mört och extra smakrikt kött.
Vikt 1,8-3 kg.

Kokt julskinka från Bredåker
Precis som våra andra gårdsskinkor är detta en produkt med full spårbarhet. Den här grisen har fötts upp på Bredåker gård utanför Boden i Norrbotten, och där har den fått leva i hela sitt liv.
Vikt 1,8-3 kg.

Fondkokt julskinka
Vår allra finaste julskinka har vi tagit fram med extra omsorg om detaljer och smak. Av inner- och ytterlår har vi styckat fram en skinka utan svål, med fin rund form. Sedan har vi kokat den i fond på låg temperatur under lång tid för att den ska behålla sin saftighet. Lagen är smaksatt med kryddnejlika och lagerblad som ger en mustig och lite julig karaktär.

Facebook Email

« Tillbaka till nyheter