5 januari, 2015 Lufttorkad skinka, karré och salami

Våra lufttorkade nyheter har hämtat inspiration från kontinenten, men har i våra händer blivit norrländska delikatesser.

Vår lufttorkade skinka i tunna fina skivor påminner om tysk ”tirolerskinka” med kryddning av vitlök, pepper och koriander. Den passar utmärkt att njutas som den är, kanske som norrländsk tapas med några andra utvalda charkdelikatesser, eller prova att linda runt en bit kycklingfilé. 

Lufttorkad karré är vår norrländska tolkning av italiensk ”coppa”, smaksatt med örter som rosmarin, timjan och mejram. Här används hela 175 g råvara till 100 g färdig produkt. 

Vi har också en lufttorkad salami som är gjord på fläskkött och kryddad med vitlök, senap, chili, enbär och paprika. 

Nyhléns Hugosons är ett av få svenska företag som gör lufttorkade delikatesser med svensk köttråvara. Vi använder utvalda norrländska detaljer som kryddas för hand. Att ta fram lufttorkade produkter är ett sant hantverk och en lång process, det tar 11-12 veckor från råvara till färdig produkt. När produkterna torkas försvinner vätska från köttet, därför använder vi mycket råvara för att få fram produkterna och därför är resultatet också något alldeles extra.

Facebook Email

« Tillbaka till nyheter