1 december, 2016 Hitta julens godaste skinka

Julskinkan är självskriven på de allra flesta svenska julbord. I år finns favoriten i fler varianter än någonsin i vårt sortiment. Alla våra skinkor innehåller självklart bara svenska och norrländska råvaror.

Rimmad Julskinka
För dig som vill koka själv finns vår rimmade julskinka, fryst eller färsk.
Finns i två storlekar 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.

Kokt Julskinka
Vi har kokat, rimmat i lake och sedan lämnar vi det roliga till dig: att griljera och sätta den sista touchen. Vår kokta julskinka är Norrlands mest sålda julskinka. Omtyckt för sin välbalanserade sälta, perfekta tuggmotstånd och klassiska smak.
Finns sedan tidigare i storlekarna 1,8-3 kg och 3-4,5 kg. Nytt för i år är att du hittar denna även som extra liten skinka (se nedan).

Kokt Julskinka – liten
Precis lika god som vår större kokta julskinka, men i en mindre storlek. Passar dig som inte vill köpa och laga till mer än du äter.
1,2-1,8 kg

Kokt julskinka från Alviksgården
Vår gårdsskinka från Alvik i Norrbotten fick utmärkelsen guldkvalitet i Chark-SM 2016. Det är ett bevis på att produkten håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Bara charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldkvalitet. På Alviksgården lever grisarna i en miljö som är trygg och lugn. De föds, lever och slaktas på gården.
Vikt 1,8-3 kg.

Kokt julskinka från Kågegården
På Kågegården i Västerbotten föder man upp grisar av allra bästa sort. Grisarna är av rasen Duroc, precis som på Alviksgården. De ger ett saftigt, mört och extra smakrikt kött.
Vikt 1,8-3 kg.

Kokt julskinka från Bredåker

Precis som våra andra gårdsskinkor är detta en produkt med full spårbarhet. Den här grisen har fötts upp på Bredåker gård i Norrbotten, och där har den fått leva i hela sitt liv.
Vikt 1,8-3 kg.

Fondkokt julskinka
Vår allra finaste julskinka har vi tagit fram med extra omsorg om detaljer och smak. Av inner- och ytterlår har vi styckat fram en skinka utan svål, med fin rund form. Sedan har vi kokat den i fond på låg temperatur under lång tid för att den ska behålla sin saftighet. Lagen är smaksatt med kryddnejlika och lagerblad som ger en mustig och lite julig karaktär.
Vikt 2-2,8 kg.

Skivad julskinka
Vår färdigskivade julskinka är det enklaste och snabbaste sättet att starta julen. Bara att lägga fram på buffén eller njuta på smörgåsen. Kanske som en smygstart innan skinkan är klar, eller när den tagit slut... Nytt för i år är att två av våra gårdsskinkor – från Alviksgården och Kågegården – nu finns som färdigskivade, och att vi tagit fram en skivad julskinka som också är griljerad.

 

Facebook Email

« Tillbaka till nyheter