Grillrecept

Hamburgare med dijonnaise och karamelliserad rödlök

22 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

4 st  Nyhléns Hugosons Hamburgare 
1 förp  Nyhléns Hugosons Alspånsrökta bacon
100 g cheddarost i skivor
4 st hamburgerbröd

Dijonnaise

½ dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap, grovkornig 
1 st liten vitlöksklyfta, pressad
  Salt och svartpeppar från kvarn

Karamelliserad rödlök:

2 st rödlökar
2 msk  smör
1 ½ msk strösocker 
1 msk vinäger, vit eller röd
  salt 

Sallad:

75 g småbladig salladsmix
½ förp  ärtskott
1 förp sugarsnaps
125 g rädisor
1 st avokado
½ st granatäpple
  olivolja
  lite pressad citron
  flingsalt och svartpeppar från kvarn 


 

Gör så här

 

  1. Grilla eller stek baconskivorna knapriga.
  2. Grilla hamburgarna på en het grill med direkt värme, ca 3-4 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta när du vänt burgarna. Täck eventuellt med lock mot slutet för att få osten att smälta bättre.
  3. Rosta bröden lätt genom att lägga dem på grillen och ge dem lite grillyta.

Karamelliserad rödlök

  1. Skala och skiva löken i tunna skivor.
  2. Stek löken i smör i en stekpanna tills den fått fin färg och blivit mjuk.
  3. Tillsätt strösocker och vinäger i pannan och fräs samman ordentligt. Salta.

Dijonnaise

  1. Vispa crème fraiche tills den börjat tjockna.
  2. Blanda med majonnäs, dijonsenap och vitlök.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Sallad med granatäpple

  1. Skölj sallad och ärtskott. Skiva rädisor och suger snaps på längden i tunna skivor. Tärna avokadon.
  2. Dela granatäpplet och rensa ut kärnorna ur halva. Det kan vara lite kladdigt och ge färgade fingrar. Ett tips för att slippa granatäpplesaft som stänker kan du göra detta i en påse med plasthandskar.
  3. Blanda sallad, ärtskott, rädisor, sugarsnaps, avokado och granatäpplekärnor i en skål.
  4. Vänd runt tillsammans med olivolja, salt och peppar. Pressa lite citron över salladen.